Menu

Voorpret voor ProWein 2015

·        Nieuw te ontdekken: wijn uit Bolivia

·        Altijd de moeite waard: uniek internationaal aanbod en spannende proeverijen

Bij Messe Düsseldorf kijkt men al uit naar de volgende editie van ProWein die van 15 tot en met 17 maart 2015 plaatsvindt: de voorbereidingen zijn in volle gang, de interesse van de internationale wijnbranche is onverminderd groot. “Niet alleen wij, maar zeker ook de internationale bezoekers uit de handel en de gastronomie hebben alle reden om zich te verheugen,” zegt Michael Degen, afdelingshoofd van Messe Düsseldorf en als projectleider verantwoordelijk voor ProWein. Hij vervolgt: “De enorme verscheidenheid aan wijnen en gedistilleerd vanuit de hele wereld is alom bekend en  zal volgend jaar gezelschap krijgen van een nieuwkomer binnen de internationale wijn-scene: Bolivia.”

Dit wordt mogelijk gemaakt door een programma van CBI (Centre for the Promotion of Imports from Developing Countries) een agentschap van het ministerie van Buitenlandse Zaken. CBI werkt sinds 2013 samen met in totaal 14 Boliviaanse wijngaarden en ondersteunt hen bij hun exportactiviteiten richting Europa. Voor enkele van hen wordt de deelname aan de internationaal toonaangevende beurs voor de wijnbranche het hoogtepunt van hun programma. Ze zullen zich onder de vlag van de vereniging ‘Wines of Bolivia’ op een gemeenschappelijke stand in hal 9 presenteren, waar ook de andere overzeese landen en Griekenland hun platform hebben.

De overige acht beurshallen lokken de bezoekers met de veelzijdigheid aan wijnen en gedistilleerd uit de hele wereld, een van de handelsmerken van ProWein. Door de verhuizing naar de hallen 9 tot en met 17 is er volgend jaar meer oppervlakte beschikbaar voor de internationale toonaangevende beurs. Zoals de actuele aanmeldingen wederom bewijzen, is deze extra ruimte meer dan nodig. De vraag van exposanten neemt – net als het aantal bezoekers – sinds jaren toe. Er worden ruim 5.000 exposanten uit circa 50 landen verwacht. Bovendien wordt het brede tentoonstellingsaanbod gecompleteerd door meerdere proeverijen. Naast nationaal georiënteerde  presentaties, zoals de door Sopexa georganiseerde selectie van 100 topwijnen uit Frankrijk, zijn er ook grensoverschrijdende samenstellingen zoals de proeverijzone van de internationale wijnprijs MUNDUS VINI. Hier worden de bekroonde wijnen van de MUNDUS VINI-voorjaarsproeverij gepresenteerd.

Alle informatie over ProWein vindt u op het internet op www.prowein.com. Vanaf november is de online ticketshop geopend waar men terecht kan voor gunstiger geprijsde entreekaarten.

 

Persfoto’s van ProWein 2014 vindt u in onze fotodatabank onder het tabblad ‘Presse Service’ op www.prowein.com.

Perscontact:
Messe Düsseldorf GmbH, Persafdeling ProWein
Corinna Steffens, Brigitte Küppers (assistente)
Tel.: +49 (0)211/4560 –598/–929
SteffensC@messe-duesseldorf.de, KueppersB@messe-duesseldorf.de

 

Meer informatie op:

www.prowein.com en via de sociale netwerken

Facebook: www.facebook.com/ProWein.tradefair

Twitter: https://twitter.com/ProWein