ProWein 2017 in den Startlöchern - Auf die internationale Branche warten einzigartige Angebote

This article is available in the following languages:

Geheel in lijn met haar slogan ‘To Another Great Year’ zal ProWein van 19 tot en met 21 maart 2017 weer grenzen verleggen: de vakbezoekers uit de internationale wijn- en gedistilleerdbranche kunnen dit keer meer dan 6.300 exposanten uit 60 landen verwachten, waaronder alle relevante wijnbouwregio’s ter wereld, en daarnaast een selectie van circa 400 gedistilleerd-specialiteiten. Rond de helft van alle exposanten komt uit Frankrijk en Italië. Zij zijn net als de overige landen met alle relevante wijnregio’s vertegenwoordigd – van de Abruzzen tot Venetië, van Bordeaux tot het Zuidwesten. Tot de overige top van exposerende landen behoren Duitsland, de overzeese regio’s, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Verder zijn er talrijke nieuwe ontdekkingen zoals het wijngoed Dos Hemisferios uit Ecuador, Pico Wines uit de Azoren en het wijngoed Turnau uit Polen. De Asian Wine Producers  Association, waarin een groot aantal Aziatische wijnboeren is verenigd en die boeiende inzichten rond het thema ‘wijn uit Azië’ in het vooruitzicht stelt, zal haar première op de beurs vieren. Het beproefde segment ‘biologische wijn’ met talrijke exposanten en alle internationale bio-organisaties, zal verder worden uitgebreid, onder meer met de speciale tentoonstelling ‘Organic World’ met circa 30 internationale exposanten – hoofdzakelijk uit Europa.

Eersteklas aanbod

Ook het vakprogramma van ProWein krijgt steeds meer vorm: in het tevens verder uitgebreide ProWein Forum in hal 13 zullen talrijke proeverijen plaatsvinden. Deze vinden bovendien in hal 10 en op de stands van exposanten plaats. Het spectrum reikt van nationale proeverijen tot aan samenstellingen op basis van herkomst, zoals de proeverijzone van de internationale wijnprijs MUNDUS VINI. Thematische hoogtepunten zijn onder meer de luxueus vormgegeven en wereldwijd unieke Champagne Lounge met 40 traditionele champagne-huizen, waar 150 merken zich zullen presenteren. De speciale tentoonstelling ‘same but different’ toont bijzondere ideeën rondom het thema wijn en gedistilleerd. Er zullen in totaal tien exposanten hun ideeën op het gebied van wijnproductie- en marketing presenteren en daarmee volop inspiratie bieden. Een andere speciale tentoonstelling van ProWein is gewijd aan het thema Packaging & Design en toont de actuele trends en ontwikkelingen binnen dit segment.

In de fizzz Lounge leggen bartenders als Tom Weinberger de focus bij koffie, wijn en craft beer. Tot nu toe speelden de nieuwe ingrediënten een individuele hoofdrol, maar nu versmelten hun individuele aroma’s in combinatie met bijzondere gedistilleerde dranken tot unieke smaaksensaties. Craft beer harmonieert met whisky of tequila, fungeert als filler of als vervanging voor klassieke bitters of vormt de basis voor bijzondere siropen. Koffie is niet alleen als ideale aanvulling op gedistilleerd ontdekt, maar brengt met nieuwe toebereidingsvormen zoals cold drip, coldbrew of als met stikstof verrijkte nitro-koffie een volkomen nieuw mondgevoel aan de bar.

Verbeterde service voor bezoekers

Opdat alle bezoekers vol energie de beursdagen door kunnen brengen, is ook het gastronomiesegment van ProWein uitgebreid. Het nieuwe aanbod waartoe ook food trucks behoren, bevindt zich op het binnenterrein tussen de hallen 9 tot en met 17. De nieuwe Visitor’s Guide met daarin een hallenplattegrond en een lijst van exposanten biedt bezoekers een perfecte oriëntatie en wordt bij alle ingangen van ProWein gratis verdeeld. Zodat men zich optimaal op het bezoek in Düsseldorf voor kan bereiden, levert de nieuw vormgegeven homepage van ProWein op www.prowein.de een grote hoeveelheid nuttige en belangrijke informatie - van exposantendatabank, via de Export-Guide tot de online ticketshop.

Perscontact:

Messe Düsseldorf GmbH, Persafdeling ProWein

Christiane Schorn, Brigitte Küppers (assistente)

Tel.: +49 (0)211/4560 –991/–929

SchornC@messe-duesseldorf.de, KueppersB@messe-duesseldorf.de

 

Meer informatie vindt u op:

www.prowein.de resp. op de sociale netwerken

Facebook: www.facebook.com/ProWein.tradefair

Twitter: https://twitter.com/ProWein

Hoge resolutie beeldmateriaal vindt u in onze uitgebreide

fotodatabank in het segment ‘Presse. op www.prowein.de.

Missing oid="" parameter in dim_it:include_content Tag